România stă pe o comoară și devine o forță în Europa: anunțul surprinzător despre țara noastră
Majoritatea românilor trec printr-o situație financiară foarte dificilă deja de câțiva ani, atât din cauza inflației și a înăspririi politicilor bancare, cât mai ales a costurilor cu utilitățile care se răsfrâng în toate celelalte domenii, produse și servicii.
În ultimii ani, s-a vorbit din ce în ce mai mult despre exploatarea depozitelor de gaze naturale din Marea Neagră, proiectul Neptun Deep. Pe de o parte, valoarea astronomică a acelei bogății naturale ne-ar putea plăti datoria externă a țării și ar scădea semnificativ nivelul de sărăcie al populație. Pe de altă parte, de fapt, acele gaze naturale nu aparțin integral țării noastre, ci doar sunt exploatate în România. Chiar și așa, oficialii guvernamentali sunt optimiști că vom avea de câștigat pe termen lung.
Ce se întâmplă cu Neptun Deep, cea mai mare bogăție a României
Sebastian Burduja este optimist că platforma Neptun Deep are toate șansele să transforme România în liderul Europei când vine vorba de producția de gaze naturale. „Constantin Brâncuşi spunea: «una este să vezi până departe, alta este să mergi până departe». Ei bine, platforma Neptun Deep este de şase ori cât Coloana fără sfârşit şi are toate şansele să facă din România liderul Europei în producţia de gaz natural”, a scris ministrul Energiei într-o postare pe Facebook
Conform așteptărilor oficialului guvernamental, echipele Romgaz și OMV Petrom vor merge mai departe în efortul de exploatare. „Ei sunt cei doi oameni de la care aşteptăm să meargă până departe, alături de echipele lor: Răzvan Popescu, CEO Romgaz, şi Christina Verchere, CEO OMV Petrom. Lucrurile înaintează în fiecare zi”, a insistat oficialul în postarea căreia i-a atașat o imagine cu cei doi directori de companie.
Deși vor mai trece câțiva ani până când românii vor ajunge să tragă ponoasele după acest efort de exploatare din Marea Neagră, Burduja este încrezător că „din 2027, gazul din Neptun Deep va ajunge în casele românilor şi va sprijini mediul privat românesc”.